Dauphine cutting
Dauphine cutting
Dauphine is een productief soort met 2x per jaar rijpe vijgen. De eerste vijgen in juli zijn rood tot donker bruin met amberkleurig vruchtvlees en zijn groter dan de tweede ronde vijgen. De kwaliteit van deze vijgen zijn goed en smaken sappig en zoet naar kandijsuiker met een beetje papaya. De tweede ronde vijgen zijn donkerder, paars tot zwart met roze vruchtvlees, honingsmaak en hebben een kortere nek dan de vijgen in juli. Niet teveel snoeien in het najaar anders krijg je minder of geen vijgen in juli.
Franse vijg, populair door de kwaliteit en hoge productie.
Vijgenbomen zijn vrij gemakkelijk te vermeerderen. Dit kan je gemakkelijk en betrouwbaar doen door stekken (of cuttings) van de vijgenboom te wortelen. Er zijn verschillende methoden om de stekken te wortelen. Gebruik de zoekterm "propagating fig trees" in Youtube en je vindt uitgebreide informatie en tutorials over het wortelen van vijgenbomen. Zoek de manier uit die het beste bij je past, alle manieren zijn ongeveer even succesvol.
De stekken van de vijgenbomen zijn leverbaar in de herfst/winter en worden per post veilig verstuurd in een bubbel envelop of brievenbuspakketje. De prijs van de stekken is per stuk op = op.